Kukitetut yhteiskuvassa.

Loimaan Eläkkeensaajien pikkujoulujuhla vuoden kohokohtana

 

Loimaan ES:n pikkujoulujuhla toi marraskuiseen torstai-iltapäivään valon ja ilon pilkahduksen, kun ravintola Loimiranta täyttyi lähes 70 eläkeläisestä, mikä on noin puolet koko yhdistyksen jäsenmäärästä.

Tervehdyspuheen pitänyt yhdistyksen puheenjohtaja Veikko Ruohonen sanoikin, että paikalla oli myös moni sellainen jäsen, joka muutoin ei niin aktiivisesti osallistu yhdistyksen toimintaan. "Se kertoo siitä, että pikkujoulujuhlaa voidaan nimittää yhdistyksen toiminnassa vuoden kohokohdaksi, jossa otetaan rennosti, syödään hyvin ja seurustellaan". Puheenjohtaja palkitsi myös pitkäaikaiset toimijat pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä jouluisella kukkasella, jonka saivat Aarne Syvänen, Taisto Jaanu, Jukka Lentonen, Matti Hollo, Marjatta Hirvonen, Pirkko Hyvönen, Sylvi Jaanu, Helli Nyfors ja Ulla Laine. 

Pienellä porukalla suunniteltu juhlan ohjelma noudatti perinteistä linjaa erilaisine ohjelmanumeroineen. Rutinoiduksi puurojuhlan puheenpitäjäksikin tituleerattu Aarne Syvänen kertoi, että puurojuhla lauluineen ja leikkeineen sai alkunsa jo 1910-luvulla. "Muutama vuosikymmen myöhemmin pikkujoulujuhla ei enää kuvannut perinteistä puurojuhlaa, vaan sitä kuvaa parhaiten sanonta "joulu juhlista jaloin, pikkujouluista kontaten". Onneksi tuo perinne oli näköjään ainakin Loimaalla unohdettu.

Tonttujen yhteyshenkilönäkin toiminut puheenjohtaja kertoi, että Loimaan eläkeläiset ovat kuulemma olleet tosi kilttejä, ja niinpä myös joulupukki lahjoineen piipahti juhlissa.

SVa