Turun Eläkkeensaajien Iltatähdet-kuoro loihti "Auringonpaistetta päivään".

Kesäjuhlassa korostui yhteenkuuluvuuden tunne

Koleasta ilmasta huolimatta reilut 250 osallistujaa kerännyt Varsinais-Suomen piirin kesäjuhla Ruissalon kansanpuistossa oli jälleen kerran oiva osoitus siitä, miten seura, ajatustenvaihto ja yhdessäolo ovat tärkeitä hyvinvointiin liittyviä tekijöitä.  

Tilaisuuden yhtenä teemana juhlittiin 60-vuotiasta Eläkkeensaajien keskusliittoa. Piirin puheenjohtaja Soili Leppänen luki EKL:n tervehdyksen, jossa kuulijat vietiin yhteiselle matkalle liiton syntymästä tähän päivään. ”Vahvaa edunvalvontaa eläkkeensaajien eteen olemme tehneet koko historiamme ajan ja uskon, että näin tulee jatkumaan edelleen”, tervehdyksessä sanottiin.

Piirin kulttuuritoimikunta vastasi tilaisuuden ohjelmasta, joka koostui perinteisesti tervehdyspuheista ja yhdistysten esityksistä. Victor Hugon sanoin: ”Musiikki ilmaisee sen, mitä ei voi pukea sanoiksi, mutta ei voi jättää lausumatta”.  Sen todistivat myös upeat kuorolaulu- ja tanssiesitykset.

Turun Eläkkeensaajien tanhuryhmä Katajaiset kertoi esityksellään, että "vastaus on piilotettu ihmissydämeen".
Ikinuorten Pisarat-lauluryhmän esitys sai auringon pilkahtamaan taivaalla.

Piirin varapuheenjohtaja Jouko Olander muistutti, että vaikka yhdistysten toiminta hiljeneekin kesäkaudeksi, on piirillä ja yhdistyksillä myös kesällä erilaisia tapahtumia, joihin toivotaan aktiivista osallistumista.

Makkara kuuluu kesään, tuumivat myös VES-Turun Maija-Liisa Salminen ja Ulpu Honkasalo.

EKL:n sanoin: ”Toivotamme myötätuulta toiminnallemme. Tuokoon se paljon uusia ja aktiivisia jäseniä joukkoomme. Ja ennen kaikkea – pidetään huolta toisistamme!”

Sirpa Vanhala