Piirin syyskokous 2021

Vaikka piirin syyskokoukseen osallistui yli 40  edustajaa eri puolilta Varsinais-Suomea, sujui se ilman suurempia kädenvääntöjä. 

EKL:n tervehdyksen tuonut Simo Paassilta toi kokoukselle EETU ry:n viimeisimmät kuulumiset. Eläkeläisjärjestöjen yhteistyö tulee entisestään korostumaan, hän korosti. 

Kokousväki taputti railakkaasti, kun Simo Paassilta kertoi, että hänet on valittu EETUn tulevaksi puheenjohtajaksi.

Vanhusneuvostojen tehtäväkenttä laajenee, ja niiden asemaa tulevassa muutoksessa tulee joka paikassa korostaa, Paassilta sanoi.

Pientä kisaa saatiin aikaiseksi, kun piirin puheenjohtajan valinta oli käsillä. Äänestystulos ratkaisi, ja kahdesta ehdokkaasta voiton vei Soili Leppänen. Soili on monessa mukana ja hänellä on laajaa kokemusta puheenjohtajan tehtävään. 

Pidetyssä puheenvuorossa todettiin, että koska puheenjohtajuus on pitkään ollut miesten käsissä, oli jo aikakin saada naispuheenjohtaja. 

Tuleva puheenjohtaja Soili Leppänen sai Tarja Virtasen minuuteissa serveteistä tekemän käsikukkasen. Kierrätys kunniaan.

Myös uusi hallitus saatiin valittua. Valinnoissa pyrittiin saamaan edustajia tasapuolisesti piirin eri yhdistyksistä.  Hallituksen koko ensi vuonna tulee olemaan 12 jäsentä sekä kaikilla jäsenillä henkilökohtainen varajäsen. Kokoonpanossa on tasapuolisesti niin miehiä kuin naisiakin. 

Sirpa Vanhala