Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan joulutervehdys 2020

Suuri kiitos teille, Eläkkeensaajayhdistyksiemme hallitukset sekä jäsenet ja piirimme hallitustoimintaan osallistuneet, jotka olette ylläpitäneet toimintaamme poikkeavista olosuhteista huolimatta. 

Alamme kulkea valoisampaa kevättä kohti rokotteita, kerhoja ja muuta toimintaa odottaen. Toivottavasti pian tulee aika, jolloin voimme vapaasti kokoontua kerhoihin ja retkille sekä kätellä ja halata ystäviä.

Hyvää ja rauhallista joulua sekä valoisaa ja toivorikasta tulevaa vuotta teille ja läheisillenne!

Veikko Ruohonen 

EKL  V-S piiri  pj

Erilainen toimintakausi

Aurinkoista alkukesää teille, arvoisat jäsenemme!

Talven ja kevään osalta toimintamme ei alun jälkeen ole toteutunut suunnitelmamme mukaan. Kevään piti olla erittäin toiminnallinen: paljon koulutuksia, jäsenhankintatilaisuuksia sekä julkisuutta eri tavoin.

Tuli korona, ja kaikki toiminta peruttiin – jopa talven tulo. 

Kevätaurinko on onneksi tuonut paljon positiivista mielialaa ja erilaisia virikkeitä, ainakin liikunnan osalta. Jäsenistömme on myös tehnyt digiloikan, kiitos kouluttajien. Erilaisia etäkokouksia ja muita tapaamisia on järjestetty runsaasti.Liiton suurtapahtumilla ei ole ollut myötätuulta: syksyn risteily peruuntui merenkulun lakon vuoksi ja nyt peruuntuivat puolestaan syksyn järjestöpäivät tautiriskin takia. Järjestöpäivät päätettiin siirtää vuoden 2022 liiton 60-vuotisjuhlien yhteyteen.

Jos koronatilanne sallii, syksyn toiminnasta tulee erittäin vilkas. Pyrimme järjestämään siirtyneet koulutukset syksyn aikana. Yhdistykset saavat toimintansa täyteen käyntiin. Jäsenhankintakampanja jatkuu, rästiin jääneet kevätkokoukset tulee pitää syyskuun loppuun mennessä.

Ulkopelejä ja liikuntaa, välimatkat muistaen, on jo useassa yhdistyksessä. Soittoringit ja muu yhteydenpito varsinkin yksin asuviin on erittäin tärkeää.

Kiitos yhdistyksien toimihenkilöille ja muille puuhahenkilöille, jotka olette pitäneet jäsenistön asiat ja toimintakunnon yllä.

Hyvää kesää – pidetään toimistamme huolta!

Terveisin

Veikko Ruohonen

puheenjohtaja, Varsinais-Suomen piiri

Eläkkeensaajien kevään odotusta koronan varjossa (27.3.2020)

Tuli vähän erilainen kevät kuin odotimme. Piti olla koulutusta ja muutakin toimintaa runsaasti. Jäsenhankintaa virittelimme yhdistyksissä erilaisin tilaisuuksin ja toiminnoin. Valitettavasti nämä kaikki on pitänyt siirtää myöhempään ajankohtaan. Piirihallitus hoitaa välttämättömät asiat sähköpostillla. Piirin kevätkokous pidetään vasta sitten kun kokoontumiset taas ovat turvallisia.

Hallitus on päättänyt siirtää myös jäsenhankintasuunnitelmien palautusajan syyskuun loppuun, jolloin todennäköisesti elämä on jo normaalisoitunut. 
EKL:n hallitus on jatkanut jäsenhankintakampanjan maaliskuun loppuun 2021.

On erittäin tärkeää, että nyt pidämme itsestämme ja lähipiiristämme hyvää huolta ja virukset loitolla. Ulkoilemme, mikäli se on mahdollista. Opettelemme käyttämään sosialista mediaa, seuraamme piirin ja liiton kotisivuja, käytämme sähkopostia, soittelemme puheluja tuttaville ym.

Idearikkaita kotipäiviä kaikille; kyllä me tästä selviämme! Meidän pitää myös yhdistyksissä miettiä, miten ylläpidämme yhdistystämme, vaikka ei tapaamisia olekaan. Samoin on mietittävä keinot, joilla aloitamme toiminnan kokoontumisrajoitteiden vähän helpottuessa.

Palataan yhteiseen toimintaan vasta silloin kun se on meille turvallista.

Veikko Ruohonen EKL V-S piiri pj

Puhenjohtajan joulutervehdys 2019

Arvoisa eläkkeensaajaväki,

taas on vuosi vierähtänyt ja odottelemme joulua. Vuosi on ollut tapahtumarikas, ja se on työllistänyt monia meistä hyvinkin runsaasti. Toiminnallamme olemme viihdyttäneet jäsenistöämme ja itseämme, luoneet yhteisöllistä ilmapiiriä, joka ylläpitää henkistä hyvinvointia. Tärkeää on joukkoon kuuluminen, ystävien tapaaminen, juttelu toisten kanssa – ne auttavat arjen jaksamisessa.

Kiitos teille tästä toiminnasta! Erityiskiitos teille, jotka hoidatte yhdistyksienne hallintoa, kerhojen ja ryhmien vetoa.

Nyt on aika hengähtää, viettää joulua ja vaihtaa vuoteen 2020. Tuleva vuosi tuo omat haasteensa.

Toivotan teille hyvää ja rauhallista joulua sekä toimintarikasta tulevaa vuotta!

Veikko Ruohonen, pj

Puheenjohtajan terveiset yhdistyksenne syyskokoukseen

Syyskokous on monelle yhdistyksellemme todella haastava. Ikärakenteemme on osittain vaikeuttanut toimihenkilövalintoja. Meillä on valitettavan vähän monessa yhdistyksessä, nuorenpia jäseniä jotka haluaisivat vastuutehtäviin ja pitkään niitä hoitaneet haluaisivat luovuttaa tehtävät nuoremmille.
Toivotan teille onnea tähän tehtävään ja toivon että onnistutte jälleen saamaan toimivan hallinnon, sillä se on yhdistystoiminnan ydin.
Me jotka valmistelemme piirimme syyskokousta, toivomme myös että teiltä yhdistyksistä tulee meille jälleen piiritoiminnasta innostuneita ja tekeviä ehdokkaita piiritoiminnan eri tehtäviin.
Otetaan tämä hallintotoiminta omana harrastuksenaan. Iloitaan aina kun voimme tuottaa toisille mielihyvää toimintamme parissa. Onnistumisen ilon saa vain jos sen eteen on joutunut ponnistelemaan.
Syyskokousterveisin, Veikko Ruohonen  EKL:n V-S Piirin pj
 

Puheenjohtajan tervehdys jäsenistölle kevätkauden lopulla 2019

Hyvä jäsenistömme,

meillä on jälleen ollut vilkas toimintakausi. Normaalin kerhotoiminnan lisäksi varsinkin eduskuntavaalit ovat työllistäneet monia meistä. Olemme tehneet monella tasolla töitä sen eteen, että meille ikäihmisille tärkeät asiat tulisivat ehdokkaiden tietoon ja päätyisivät tulevaan hallitusohjelmaan. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että siinä jotenkin valtakunnallisesti onnistuimmekin. Saapa nähdä!

Nyt olemme yhdistyksissä lähdössä ’kesälomalle’. Viikoittainen toiminta jää tauolle mutta elämykset jatkuvat kesän retkillä ja teattereissa. Monelle yksinäiselle kesätauko saattaa olla kiusallisen pitkä mutta toimintaa pyörittäville aktiiveille tämä on tärkeä hengähdystauko.

Parhaat kiitokseni teille – te teette EKL:stä sen, mitä se on: EKL on eläkeläisjärjestöistä tunnetuin. Sen toimintaan ollaan myös erittäin tyytyväisiä. Erityiskiitos teille, jotka tätä toimintaa pyöritätte yhdistyksissä ja piireissä.

Hyvää ja leppoisaa kesää kaikille!

Veikko Ruohonen

puheenjohtaja