VES-Turku tarjosi ohjattua jumppaa

Valtion Eläkkeensaajat voitti keväällä Turun vanhusneuvoston ja Liikuntapalvelukeskuksen järjestämän liikunnan haastekampanjan "Ikäihmiset liikkeelle", josta he saivat palkinnoksi 55 minuutin ohjatun jumpan. He pistivät hyvän kiertoon ja kutsuivat Turun Sanomien yhdistyspalstalla muitakin mukaan. 

Ulkoilutreffien yhteydessä 19.8. järjestettyyn maksuttomaan jumppaan osallistui yhteensä parisenkymmentä ikäihmistä. VES'in oman porukan lisäksi mukana oli osallistujia Piikkiön ja Turun Eläkkeensaajista sekä Merieläkeläisistä. Lisäksi muutama ulkopuolinenkin oli lähtenyt mukaan.  

Jumppaan sisältyi tuttuja liikkeitä, mutta uutta monelle oli Asahi, jonka liikkeiden suunnittelussa on otettu huomioon mm. ikääntymisen aiheuttama liikunta- ja toimintakyvyn väheneminen. 

Ohjaaja näyttää mallia.
Välillä tarvittiin sadetakkejakin, mutta ei se menoa haitannut.

Jumppa oli osallistujien mielestä monipuolinen sisältäen sopivasti tasapaino- ja lihaskuntoharjoittelua. Keneltäkään ei vaadittu täydellisyyttä, vaan jokainen sai tehdä omien kykyjensä mukaan. Ikäihmisille tarkoitetun jumpan ohjasi liikunnanohjaaja Helena Nuyttens Xhalesta. 

Linkin, takaa löytyy Helenan keväällä 2020 tekemä 12 min. jumppavideo. Sitä saa vapaasti käyttää ja jakaa.

https://www.youtube.com/watch?v=vGyV-_ZznEU

Teksti: Sirpa Vanhala 
Kuvat: Risto Saari