10 jäsentä palkittiin ansiomerkillä.

Yäneen Eläkkeensaajien 45-vuotisjuhlaa vietettiin Valasrannalla

Monipuolista kulttuuriosaamista kauniin luonnon keskellä, siinä puitteet Yläneen Eläkkeensaajat ry:n 45-vuotisjuhlalle, johon osallistui lähes 200 virkeää eläkeläistä ympäri maakuntaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Taina Salo kertoi avajaispuheessaan, että monipuolinen yhdistystoiminta pitää niin mielen kuin ruumiinkin kunnossa. Siihen on helppo yhtyä, kun katsoi paikalla olijoiden iloisia ilmeitä ja pirteitä olemuksia. Juhlaa siivittivät juhlapuheet ja yhdistyksen omien kerhojen monipuoliset esitykset, joiden juonnosta vastasi rempseään tyyliinsä Seppo Helenius.

Kuten Varsinais-Suomen piirin tervehdyksen tuonut Veikko Ruohonenkin sanoi, on Yläneen kulttuuriin aina kuulunut musiikin harrastus tavalla tai toisella. Myös yhdistyksen toiminnassa laulu kuuluu ohjelmiin melkein joka tilanteessa. Tässäkin juhlassa yleisö sai nauttia upeista esityksistä, joista vastasivat jo vuonna 2000 perustettu soittokerho Kurttuset sekä Laulukuoro Köhäkurkut pelimanni Veikko Lahtisen johdolla.

Juhlan kokokohtaan kuului ansioituneiden jäsenten palkitseminen ansiomerkeillä. Kultaisen ansiomerkin sai Veikko Lahtinen, joka on toiminut yhdistyksessä vuodesta 2001 lähtien Kurttusten ja Köhäkurkkujen vetäjänä, sekä säestäjänä eri tilaisuuksissa.

Hopeiset ansiomerkit myönnettiin Tauno Lehtilälle, Anneli Niittyselle, Elsi Nummelalle, Irja Raittiselle, Taina Salolle, Eila Sankarille, Jouko Säterille, Risto Väinölälle ja Jenny Punkille.

Yläneen yhdistyksellä on juuret tukevasti maassa, sillä se perustettiin valtakunnallisesti ensimmäisten eläkeläisyhdistysten joukossa ja vielä tänäkin päivänä sen kaksi perustajajäsentä, Liisa Linnamäki ja Ulpu Rastas (silloinen Lehto), ovat mukana toiminnassa. Vuonna 1974 kymmenen hengen porukka istutti siemenen, joka tähän päivään mennessä on versonut Varsinais-Suomen Piirin kolmanneksi suurimmaksi yhdistykseksi. Jäsenmäärä on tällä hetkellä 289, mutta parhaimmillaan 80-luvulla se on ollut yli kolmen sadan, mikä oli noin 10 % Yläneen silloisesta asukasluvusta.

SVa