Sisäboccian joukkuemestaruuskilpailut 22.-23.2.2022

VES-Turun vire ei pettänyt näissäkään kisoissa

 Kahden vuoden tauon jälkeen päästiin jälleen kilpailemaan sisäboccian joukkuemestaruudesta. Ilmapiiri oli käsinkosketeltavan innostunut ja tiukan keskittynyt. Kilpailijoiden lisäksi paikalla oli jonkun verran kannustajia.

Kaikkiaan 20 joukkueesta 10 parasta pääsi jatkokisaan. Heidän joukossaan oli peräti kolme joukkuetta Piikkiöstä, kaksi joukkuetta VES-Turusta, Salosta ja Ikinuorista sekä Liedosta yksi.

Aikaisempina vuosina kisassa jyränneet Salo ja Piikkiö saivat viiden parhaan joukkoon kumpikin kaksi joukkuettaan, mutta kaikesta näki, että viisi joukkuetta kisaan ilmoittanut VES-Turku oli päättänyt tulla voittamaan. −VES-Turulla on kolme mitalia ulkobocciakisoista, mutta sisäboccian harrastus on lisääntynyt vasta viime aikoina, joten nyt saavutettu voitto maistuu sitäkin makeammalta, sanoi yhdistyksen liikuntavastaava Matti Sarviranta.

Palkinnot luovuttanut piirin puheenjohtaja Soili Leppänen oli innolla mukana kisatunnelmissa, kilpailijoita tsempaten. Hän kiitteli niin kisajärjestelijöitä kuin osallistujiakin. Etenkin boccian ylituomarina jo yhdeksän vuotta toiminut Seppo Paimento sai ansaitsemansa huomion. Leppänen toivoikin, että Paimento jatkaisi ansioitunutta tuomarointiaan vielä jatkossakin.


Sirpa Vanhala


VES-Turku II -joukkue avasi voittotilinsä sisäbocciakisoissa. Vasemmalta: Tapani Kalmi (kapt.), Kullervo Kupila, piirin puheenjohtaja Soili Leppänen, Keijo Järvi ja Eeva Järvi.
Piikkiön I-joukkue sai hopeamitalin. Joukkueen kokoonpano: Seppo Putkonen (kapt.), Ulla Aunio, Jaakko Tähkäpää ja Liisa Suomi.
Vasemmalla boccian ylituomari Seppo Paimento. Salo III-joukkue tavoitti pronssimitalin. Joukkueen kokoonpano Seija Raita (kapt.), Ritva Helskyaho, Leena Saari ja Matti Piiroinen.
Neljänneksi tullut Piikkiö II-joukkue. Kokoonpano: Kalevi Pirttijärvi (kapt.), Seppo Paimento, Juhani Korvensyrjä ja Paavo Soihtu.
Piikkiön ES järjesti kisapaikalle buffetin, koronaturvallisesti tottakai.